Să ne cunoaştem mai bine

Buna ziua, numele meu este Claudia Vaida si sunt psiholog-consilier psihologic- psihoterapeut de formare cognitiv-comportamentala de 6 ani ani. In 2008 am finalizat studiile Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei specializarea Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai ,  Cluj Napoca ,iar ulterior in mi-am continuat specializarea in masterul „Psihologie clinica,consiliere psihologica si psihoterapii  din cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane ale Universitatii din  Oradea, finalizand studiile in 2010.

Nu-mi place sa ma descriu (desi aceasta este o parte a meseriei mele –evaluarea ) dar cu certitudine sunt o persoana atenta la detalii, implicata, perseverenta si mai ales imi place ceea ce fac. Se zice ca atunci cand munca pe care o desfasori  este pasiunea ta, oboseala nu se simte ba, chiar iti munca iti ofera o stare de bucurie . De fiecare data cand intru in cabinet ma simt ca intr-o noua misiune care trebuie indeplinita cu succes.

Noi oamenii intalnim tot felul de obstacole sau ne confruntam cu diferite boli de-a lungul vietii insa marea majoritate a populatiei cunoaste in mod eronat definitia unui psiholog: „ ah nu merg la psiholog ca doar nu sunt nebun” , „ pot sa imi rezolv singur problema, nu am nevoie de un psiholog, nu am innebunit”, asadar oamenii cred ca daca mergi la psiholog e absolut necesar sa ai probleme „la mansarda”.

Ce este defapt un psiholog?

Psihologul tau poate fi chiar si prietenul tau cel mai bun , dar tocmai fiidca e prietenul tau – el nu poate fi obiectiv . Psihologul e obiectiv , nu judeca , nu critica ci doar analizeaza situatiile prezentate in sedinta dintr-o alta perspectiva, la care probabil nu te-ai gandit. Este acela care te poate ajuta in orice situatie iar asa cum atunci cand te doare stomacul sau ai probleme gastro-intestinale mergi la doctorul potrivit, asa trebuie sa mergi la psiholog cand te doare „ mintea” .

Este vorba de alegerea ta, in cazul in care esti major. Nu conteaza ce vrea mama, tata, pisica, conteaza ce vrei iar daca tu crezi ca ai nevoie de o alta perspectiva sau de o persoana cu care sa poti vorbi deschis si sincer, psihologul este cea mai buna alegere.

* In cazul minorilor se va stabili de comun acord scopul terapiei impreuna cu parintii si copilul in cauza.

Fie ca este vorba de o sotie cicalitoare sau fie ca nu ai trecut cu brio peste ultima ta relatie trebuie sa mergi la doctor pentru ranile interioare iar doctorul potrivit pentru asta este psihoterapeutul.

Atunci cand ceva nu merge, trebuie sa te schimbi in primul rand pe tine, nu vei putea sa ii schimbi pe ceilalti, nu incerca sa-ti opresti sotul din a consuma alcool excesiv sau nu o lua razna cand seful isi descarca nervii pe tine. TU esti schimbarea iar partenerul tau in aceasta misiune de dezvoltare personala este psihoterapeutul.

Deci este simplu, nu?

Idei precum conceptia despre viata si moarte, neplaceri la locul de munca sau chiar anumite temeri pot fi rezolvate cu usurinta in cabinetul unui psiholog.

Ai probleme in cuplu sau ai claustrofobie si vrei sa schimbi ceva? Lasa-te ajutat de prietenul tau, psihologul.

Nu trebuie sa ai anumite temeri precum: „ Dar oare daca vor afla prietenii, familia ca eu merg la psiholog?” „ dar oare daca psihologul va zice mai departe povestea mea?”

Psihologul are obligatia de a-ti oferi toatala confidentialitate deci poti sa fii sigur ca gandurile si problemele tale vor fi pastrate la loc sigur, neatins de nimeni.

Deasemenea incearca sa nu-ti impui obstacole precum : „ daca nu va dori sa lucreze cu mine? Poate sunt prea nebun pentru el..” Asa ceva nu se va intampla niciodata, fiecare problema are o solutie iar psihologul te va ajuta sa o gasesti.

 • Familia sau prietenii nu vor afla ca tu mergi la psiholog
 • Ai parte de confiedentialitate totala
 • Nu vei fi refuzat

In concluzie, sper ca ai reusit sa ai o alta perspectiva asupra rolului unui psiholog iar daca te lovesti de o problema de orice materie ar fi aceasta, te astept la cabinetul meu.

Raport de activitate

 • Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei specializarea Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca- promotia 2008
 • Masteranda “Psihologie clinica , consiliere psihologica si psihoterapie ” din cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane din cadrul Universitatii din Oradea, promotia 2012
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihologie clinica,treapta de specializare practicant in supervizare  7.02.2011
 • Infiintare “Vaida Claudia Cabinet Individual de Psihologie ” in data de 14.10.2011 cu urmatoarele specialitati de competenta : Psihologie clinica, Psihoterapii cognitive si comportamentale, Consiliere psihologica –cognitiva si comportamentala
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihologie clinica , treapta de specializare practicant autonom 4.05.2012
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Consiliere psihologica –cognitiva si comportamentala treapta de specializare practicant in supervizare 6.07.2012
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Consiliere psihologica –cognitiva si comportamentala treapta de specializare practicant autonom 24.05.2013
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihoterapii cognitive si comportamentale treapta de specializare practicant in supervizare 24.05.2013
 • Participare workshop “ Investigarea psihometrica si proiectiva a tabloului clinic ” modul 1 din 7 noiembrie 2014 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “Abordarea interdisciplinara a consumului illicit de droguri . Tehnici de interventie specifice psihoterapiei integrative ’’ din 23-25 februarie 2015 (30 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Pacientul minor din medii cu potential de gresivitate si violenta Tehnici de interventie specifice psihoterapiei integrative. ” din 17-19 aprilie 2015 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Caring for the Suffering and Dying” din 18-19 mai 2015
 • Angajare ca si psiholog clinician in cadrul sectiei A.T.I din cadrul Spitalului judetean de Urgenta Satu Mare 16 iulie 2015
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Depresia –abordare din perspective psihologiei economice ” din 13-14 februarie 2016 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului” din 4 martie 2016 (10 credite)
 • Participare workshop “ Puncte forte si solutii din amintiri si vise ” din 23-24 martie 2016 (10 credite)
 • Participarea cursul de formare continua “Depresia –strigatul tacerii ” din 3-4 martie 2016 (20 credite)
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihologie clinica , treapta de specializare specialist autonom 16.12.2016
 • Participare workshop “ Psihodiagnostic si prognostic proiectiv ” din 28 ianuarie 2017 (10 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Vulnerabilitate si rezilienta –abordarea adolescentului in contextul serviciilor psiho-sociale” din 29-30 martie 2017 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Minti care se formeaza, minti care maltrateaza – abordare moderna atasamnetului in practica clinica” din 30-31 martie 2017 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Abilitati de interventie in evaluarea si consilierea pacientilor oncologici si a celor aflati in stadii finale ale vietii ” din 29-30 septembrie 2017 ( 20 credite )
 • Participarea cursul de perfectionare profesionala “ Raportul de evaluare psihologica pentru incadrarea in grad de handicap la copil si adult” in 9-10 aprilie 2018 (20 credite)
 • Participare seminar educational “ Cum sa ne ajutam copiii sa isi dezvolte increderea in sine si sa fie fericiti” din 12 noiembrie 2018
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Managementul furiei ” din 23 martie 2019 (10 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Explorarea dimensiunii biologice /somatice in psihologia clinica si psihoterapia integrativa . Aplicatii practice privind utilizarea unor tehnici de lucrul cu corpul si a unor exercitii de relaxare , de meditatie si mindfulness ” din 13-14 iulie 2019 (16 credite)

Dovada formarii profesionale continue :

Psiholog-psihoterapeut
CLAUDIA VAIDA

 

Master
Diploma
1
1
1
1
1

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii