Să ne cunoaştem mai bine

Buna să vă fie inima !  

            Să mergi la psiholog nu e  foarte simplu, din mai multe motive  : teama de a fi judecat, speranță că problemele se vor rezolva oarecumva, motive financiare, sau cea mai frecventa teama  că ți se vă confirma că e ceva” în neregula” cu tine.

            Daca crezi că ești într-un proces de cunoaștere sau ești într-o situație dificila pe care dorești să o depășești, pot să-ți fiu alaturi . Îmi place enorm ceea ce fac și tot bagajul educațional din spate mă susține în aceasta munca cu oamenii.

            Am pornit în acest drum al cunoașterii de sine acum mulți ani, absolvind în 2008 în cadrul Universității Babeș-Bolyai ( Cluj Napoca), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației  specializarea Psihologie. Am continuat  în 2010 specializarea în cadrul masterului „Psihologie clinica, consiliere psihologica și psihoterapii ”  din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane ale Universității din  Oradea.

            Munca cu tine însuti nu se termina niciodată de aceea am continuat cu numeroase cursuri profesionale și de dezvoltare personala care mi-au oferit o multitudine de satisfacții pe toate planurile ( profesional și personal).

           Obișnuiesc să spun că fericirea se învață , dar cere efort și perseverenta în munca cu noi înșine. Mă consider un om fericit și aș putea să-ți arat cum să fii și tu. Stiu ... e greu, pentru că trebuie să ne debarasam de multe preconcepții , să schimbam tiparele în gândire și mecanisme de adaptare disfunctionale.

           Nu are rost să-ți dau o definiție a unui psihoterapeut ( un google search și aflii), dar pot să-ți spun că toți suntem diferiți și pentru că exista numeroase formari și pentru că pur și simplu avem un stil personal propriu .

            Important este să găsești în terapeutul pe care îl vei alege compasiune , înțelegere și multa obiectivitate. Ceea ce ai nevoie este în primul rand să simți că terapeutul iți respecta valorile , iți înțelege emoțiile , te asculta cu adevărat și în special crede în tine.

          De multe ori în jurul tău vezi și auzi din ce în ce mai mult despre terapeuți, oameni care se duc la psiholog ( și chiar le-a plăcut) , despre dezvoltare personala și vindecare, iar asta te face mult mai atent la genul acesta de informații. Din media, online , cărți și podcasturi afli că ar fi bine , daca ești neliniștit , daca te simți copleșit de traume , de trecut , prezent , de frici , de partener , de copii , de părinți , de munca , de orice, să alegi să vorbești cu un psiholog/ psihoterapeut .

         Poate nu poți să dormi noaptea , poate ai pierdut pe cineva drag, poate nu te înțelegi cu partenerul, poate nu știi ce să faci cu viață ta, poate nimic nu merge, poate în interiorul tău simți că poate , doar poate , mai e și altceva.

             În timp ce problemele continua să iți acapareze sufletul , mintea sau chiar și corpul , durerea și blocajele ajung atât de mari , încât în cele din urma cauți pe cineva. Fă pasul !

Te aștept cu drag .

Raport de activitate

 • Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei specializarea Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca- promotia 2008
 • Masteranda “Psihologie clinica , consiliere psihologica si psihoterapie ” din cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane din cadrul Universitatii din Oradea, promotia 2012
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihologie clinica,treapta de specializare practicant in supervizare  7.02.2011
 • Infiintare “Vaida Claudia Cabinet Individual de Psihologie ” in data de 14.10.2011 cu urmatoarele specialitati de competenta : Psihologie clinica, Psihoterapii cognitive si comportamentale, Consiliere psihologica –cognitiva si comportamentala
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihologie clinica , treapta de specializare practicant autonom 4.05.2012
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Consiliere psihologica –cognitiva si comportamentala treapta de specializare practicant in supervizare 6.07.2012
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Consiliere psihologica –cognitiva si comportamentala treapta de specializare practicant autonom 24.05.2013
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihoterapii cognitive si comportamentale treapta de specializare practicant in supervizare 24.05.2013
 • Participare workshop “ Investigarea psihometrica si proiectiva a tabloului clinic ” modul 1 din 7 noiembrie 2014 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “Abordarea interdisciplinara a consumului illicit de droguri . Tehnici de interventie specifice psihoterapiei integrative ’’ din 23-25 februarie 2015 (30 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Pacientul minor din medii cu potential de gresivitate si violenta Tehnici de interventie specifice psihoterapiei integrative. ” din 17-19 aprilie 2015 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Caring for the Suffering and Dying” din 18-19 mai 2015
 • Angajare ca si psiholog clinician in cadrul sectiei A.T.I din cadrul Spitalului judetean de Urgenta Satu Mare 16 iulie 2015
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Depresia –abordare din perspective psihologiei economice ” din 13-14 februarie 2016 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului” din 4 martie 2016 (10 credite)
 • Participare workshop “ Puncte forte si solutii din amintiri si vise ” din 23-24 martie 2016 (10 credite)
 • Participarea cursul de formare continua “Depresia –strigatul tacerii ” din 3-4 martie 2016 (20 credite)
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihologie clinica , treapta de specializare specialist autonom 16.12.2016
 • Participare workshop “ Psihodiagnostic si prognostic proiectiv ” din 28 ianuarie 2017 (10 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Vulnerabilitate si rezilienta –abordarea adolescentului in contextul serviciilor psiho-sociale” din 29-30 martie 2017 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Minti care se formeaza, minti care maltrateaza – abordare moderna atasamnetului in practica clinica” din 30-31 martie 2017 (20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Abilitati de interventie in evaluarea si consilierea pacientilor oncologici si a celor aflati in stadii finale ale vietii ” din 29-30 septembrie 2017 ( 20 credite )
 • Membra a Comitetului Filialei Teritoriale Satu Mare mai 2018–2022
 • Participarea cursul de perfectionare profesionala “ Raportul de evaluare psihologica pentru incadrarea in grad de handicap la copil si adult” in 9-10 aprilie 2018 (20 credite)
 • Participare seminar educational “ Cum sa ne ajutam copiii sa isi dezvolte increderea in sine si sa fie fericiti” din 12 noiembrie 2018
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Managementul furiei ” din 23 martie 2019 (10 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Explorarea dimensiunii biologice /somatice in psihologia clinica si psihoterapia integrativa . Aplicatii practice privind utilizarea unor tehnici de lucrul cu corpul si a unor exercitii de relaxare , de meditatie si mindfulness ” din 13-14 iulie 2019 (16 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Tulburarile anxioase si depressive la adult: conceptualizarea cazului si model de interventie psihoterapeutica“ din 20-21.11.2021 ( 20 credite)
 • Participarea cursul de formare profesionala continua “ Psihotrauma –evaluare si interventie psihologica “ din 4-5.12.2021 ( 10 credite)
 • Obtinere atestat de libera practica in specializarea Psihologie clinica , treapta de specializare principal autonom 30.01.2023

Dovada formarii profesionale continue :

Psiholog-psihoterapeut
ANTKU CLAUDIA SAROLTA

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii